Maria Magdalena församling

Maria Magdalena församling Besöksadress: Sankt Paulsgatan 10, 11846 Stockholm Postadress: BOX 15010, 10465 STOCKHOLM Telefon: +46(8)4622940 E-post till Maria Magdalena församling Webbplats

Berlinresa med global-konfirmander

Under påsklovet åkte församlingens konfirmander på en resa till Berlin.

En resa vars syfte var att få insikt i den roll som staden spelat i utformningen av den världsbild vi har i dag, lära känna andra kyrkor och församlingar, samt att få en närmare bild av förintelsen och Berlinmuren. Själva resan skedde med tåg och färja genom norra Europa.

Programmet var fullspäckat med konfirmandpass varvat med stadsvandringar och besök. Gruppen fick låna en församlingslokal av Hoffnungskirche i Pankow, en protestantisk församling som är en del av Evangelische Kirche in Deutschland.
Under stadsvandringarna besöktes bland annat monumentet och museet över Europas mördade judar under andra världskriget, koncentrationslägret Sachsenhausen utanför Berlin, utomhusmuseet för Berlinmuren och East Side Gallery.

På skärtorsdagen firades skärtorsdagsmässa i Domkyrkan med efterföljande vandring i kvällsberlin som bjöd på blommande körsbärsträd men annars ett ganska bistert klimat, med undantag för några glassvänligare tillfällen.