Leverans till påsk
Foto: Paula Yiannou

MATHJÄLP TILL PÅSK

Nyhet Publicerad

Flera gånger om året ger vi bidrag till ortodoxa kyrkans center för att hjälpa cypriotiska familjer som behöver extra stöd. Centret startade för fyra år sedan, efter den ekonomiska krisen på Cypern. Från 470 familjer, som fått hjälp med matkassar till jul och påsk eller en gång i månaden, är det nu 250 familjer som får hjälp. Många har fått arbete och klarar därmed av att försörja familjen på egen hand.

Georgos Hadjizacharias är en av centrets många volontärer.
-Vi hoppas på en fortsatt minskning av antalet behövande familjer, säger Georgos. Den ekonomiska krisen är över och allt fler får det bättre.
Vi hjälper en del i kontakten med arbetsgivare, t ex om en ensamstående förälder med barn behöver ha särskilda arbetstider. Ofta går det att ordna.

Många affärer och andra företag bidrar till centrets arbete.
Från Skandinaviska kyrkan har vi också bidragit under flera år. Det känns gott att vi kan ge något tillbaka till det cypriotiska samhälle vi lever i, och till människor som behöver vårt stöd. Veckan före påsk gjorde vi en leverans med buljong, tomatpuré, ris, flingor och frukostkex. Dessutom påskchoklad och påskljus till alla barn. 60 barn får hjälp genom centret, varav 27 är under tio år.

Leverans till påsk
Volontär Georgos och diakon Eva. Foto: Paula Yiannou

Tack alla ni som medverkat, genom enskilda gåvor och
kollekter, till att cypriotiska familjer fick en matkasse
till påsk, som vi hoppas bidrog till en god och glad påsk
för flera. Till jul blir det en ny leverans igen.