Other languages with Google Translate

Arvika pastorat Besöksadress: Cisterngatan 25-27, 67131 ARVIKA Postadress: Box 111, 67123 ARVIKA Telefon:+46(570)728200 E-post till Arvika pastorat

Pilgrimssäsongen har startat!

50 personer deltog vid vandringen på Valborg.

Det var vackert väder med solsken och mycket glada miner när 50 personer vandrade Stavnäs-Högeruds församlings pilgrimsvandring. Församlingen firade mässa i Stömne och fick ett mycket trevligt bemötande av Stömne herrgårds ägare som generöst öppnade sitt vackra hem!

Sommaren 2017
Under våren och sommaren kommer flera pilgrimsvandringar och aktiviteter att genomföras. Några datum kan vi redan nu tipsa om:

21 maj - Säffle kommun
Gå i pilgrimernas spår - häng med på vandring den 21 maj! Vi går första delen av Västra värmlands pilgrimsled som startar längst ut på värmlandsnäs. Turen är cirka 7,5 km lång. Ta med matsäck och kläder efter väder. Samling vid Ekenäs hamn klockan 09:00. Anmälan till: Lars "Knitt" Johansson  Välkomna hälsar Lars Johansson & Ann-Britt Lövhall

25 maj - Eda kommun
Klockan 11:00 Gudstjänst vid Klevane gamla kyrkplats i Skillingmark. Ta med kaffekorg.

24 juni - Arvika kommun
Klockan 11.00 Gudstjänst vid Gladisvall, Glava. Ta med kaffekorg.

24 juni - Eda kommun
klockan 13:00 Gudstjänst på midsommardagen vid Stommens gamla kyrkplats i Järnskog. Kyrkkaffe på hembygdsgården.

25 juni - Arvika kommun
Välkommen till Pilgrimsgudstjänst vid Tångebergs missionshus (Sölje) söndagen den 25 juni kl 15.00 hälsar Anna Ekenbäck, präst och Anna Tunström, musiker.

29 juni till 3 juli - Lidköping/Säffle kommun
Välkommen med på pilgrimsvandring och pilgrimsfest på Läckö och Lurö den 29 juni till 3 juli. Årets tema är "...från och till...". Se hela inbjudan här.

30 juli - Arvika kommun
Klockan 11.00 pilgrimsvandring med mässa. Samling vid Älgå kyrka.

1 augusti - Eda kommun
Klockan 10:00 Pilgrimsvandring med Cristina Öster från Järnskog kyrka till Skillingmark kyrka.

3 augusti - Arvika kommun
Klockan 18.00 Pilgrimsvandring i Lenungshammar, Glaskogen. Samling vid Glaskogens info-center. Pilgrimsmässa utomhus. Ta med matsäck och sittunderlag.

13 augusti - Arvika kommun
Pilgrimsdag för församlingarna väster om Glafsfjorden. Från Tångebergs missionshus till Glava kyrka. C:a 18 km. kl. 10.30: Kaffe serveras i Tångebergs missionshus. 11.00 Start och morgonbön. Vandring utmed leden. Pilgrimsmässa vid Gladisvalls kyrkplats. Vandring till Glava. Soppa i församlingshemmet för vandrarna. 19.00 Musikgudstjänst i Glava kyrka. Ta med matsäck för dagen, kläder för väder och sittunderlag.