Other languages with Google Translate

Uppsala stift Besöksadress: Dragarbrunnsgatan 71, 75320 Uppsala Postadress: Box 1314, 75143 Uppsala Telefon: +46(18)680700 E-post till Uppsala stift

Beslut om förlängd anmälningstid i kyrkovalet 2017

Stiftsstyrelsen i Uppsala stift har beslutat förlänga tiden för registrering av gruppbeteckning och anmälan av kandidater i två valkretsar.

Bild: Magnus Aronsson

Enligt kyrkoordningen ska stiftsstyrelsen, om det totala antalet kandidater i en valkrets som har anmälts den 15 april är lägre än det antal mandat som valet ifråga avser, förlänga tiden för registrering av gruppbeteckning och anmälan av kandidater i en sådan valkrets till den 15 maj.

Stiftsstyrelsen har därför beslutat förlänga tiden för registrering av gruppbeteckning och anmälan av kandidater i Ovansjö-Järbo pastorats valkrets och Tierps pastorats valkrets till den 15 maj 2017.

Ladda ner hela delegationsprotokollet med beslutet (pdf)