Leksands Pastorat

Leksands Pastorat Besöksadress: Kyrkallén 23, 79331 LEKSAND Telefon: +46(247)80700 E-post till Leksands Pastorat Webbplats

Är du vår nya Diakon?

Välkommen att söka tjänsten som Diakon i Siljansnäs!

Siljansnäs är en tätort i Leksands kommun i Dalarna. Här bor ca 1300 personer i olika byar. Föreningsliv och engagemang i bygden har varit stort för flyktingarbetet som nu  riktar fokus allt mer på integration.

Ett härligt litet arbetslag, ett engagerat församlingsråd och barn och ungdomar i alla åldrar väntar på dig!

Du fortsätter utveckla ett diakonalt tänkande som genomsyrar församlingsarbetet i nära samarbete med präst, husmor, kyrkomusiker, församlingsråd, kyrkvärdar mm. Arbetet omfattar gudstjänster, vardagsverksamhet och samverkan med civilsamhället. Tjänstgöring under helger förekommer cirka en gång i månaden

Tjänsten har ett särskilt fokus på barn och ungdom samt integration av nyanlända.

I samverkan kommer du att utveckla leda och finna nya strategier för frivilliginsatser i församlingen.

Ur församlingsinstruktionen formuleras det diakonala arbetet följande:

"Att vid alla våra samlingar och mötesplatser sträva efter att kyrkans diakonala uppdrag och utmaning får en självklar plats, att vi samverkar med det samhälle vi själva är en del av. Att vi ständigt reflekterar hur vi når fram till de som bäst behöver oss, så vi kan stärka vårt uppsökande och utåtriktade arbete.”

Provanställning tillämpas.

Skicka din ansökan till: