Foto: Camilla Lindskog

Första spa(d)taget för Andrum

Nyhet Publicerad Ändrad

Torsdagen den 4 maj tog biskop Johan Tyrberg, tillsammans med Stiftsgårdschefen Pelle Sundelin och styrelseledamot Gunilla Bengtsson, det första spa(d) taget till Stiftsgården Åkersbergs nysatsning Andrum.

Den nya byggnaden, Andrum, ska göra det möjligt för Stiftsgården Åkersberg att bättre se till hela människans behov för både kropp och själ. Andrum ska innehålla ett annorlunda spa med ångbastu, torrbastu, inne- och utepooler, duschlandskap, behandlingsrum, fotbad, flera olika sitt- och liggplatser samt en mindre restaurang. Byggnaden placeras bredvid Frihetens kapell. I kapellet kommer vi att erbjuda meditationer som på olika sätt kopplas samman med upplevelsen i Andrum.

Andrum beräknas vara klart under augusti 2018 och invigs till Stiftsgården Åkersbergs 25-årsjubileum i september 2018.

Andrum - interiör.

- Andrum blir ett fantastiskt komplement till vår nuvarande verksamhet. Jag tror att fler människor kommer att upptäcka Åkersberg, säger stiftsgårdschef Pelle Sundelin.

- Vi är andliga och vi är kroppsliga. Att utöka den här anläggningen är inte antingen eller. Andrum är något många frågar efter oavsett om det är församlingar, företag eller privatpersoner, säger biskop Johan Tyrberg till Skånska dagbladet.

Läs mer och se bilder på Åkersbergs hemsida.