Svenska kyrkan i Örebro

Svenska kyrkan i Örebro Besöksadress: Storgatan 27, 70363 Örebro Telefon: +46(19)154500 E-post till Svenska kyrkan i Örebro Webbplats

Sverigefinsk 50 % prästtjänst

Sverigefinsk 50 % prästtjänst i Örebro pastorat

Örebro pastorat består av åtta församlingar och har ca 7 600 sverigefinländare.

Pastoratets område utgörs av den befolkningstätaste delen av Örebro kommun samt en landsbygdsdel inom Lekebergs kommun. Som delar i pastoratet har församlingarna en gemensam kyrkoherde och ett gemensamt kyrkoråd. Regelbundet sker samarbete och utveckling i samspel med kyrkoherden och medarbetare i pastoratets övriga församlingar och gemensamma enheter.

Svenska kyrkans sverigefinska arbete omfattar hela pastoratet, men är fysiskt beläget i Mikaels församling. Vi söker nu en fjärde medarbetare till vårt tvåspråkiga arbetsteam. Vi söker en präst med ett diakonalt arbetssätt, flexibilitet, kreativitet samt förmåga att utveckla församlingens religiösa liv.

Prästen ansvarar för mässan som firas en gång i månaden, kyrkliga handlingar, själavård, bibelsamtalsgrupp och andakter. Tillsammans med övriga medarbetare och frivilliga delar prästen ansvaret för övrigt församlings arbete.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta församlingsherde Graham Jarvis tel. +4676 772 0339 eller e-post Graham Jarvis .

Ansökan till tjänsten görs senast 2017-04-28 genom att du klickar på ansökningslänken här nedan. Där kan du enkelt bifoga personligt brev och CV. Vi behandlar endast ansökningar som skickats in via den här länken.

Facklig företrädare: KyrkaA  Anna Forsström, 019-15 47 01, Vision Agneta Gustavsson +4670 290 07 13