Svenska kyrkan i Lund

Svenska kyrkan i Lund Besöksadress: Kiliansgatan 7, 22350 LUND Postadress: Box 1096, 22104 LUND Telefon: +46(46)358700 E-post till Svenska kyrkan i Lund Webbplats

Ny domprost i Lund

17 präster sökte domprosttjänsten i Lund och nu har stiftets och pastoratets gemensamma tillsättningsnämnd gjort sitt val. Ny domprost i Lund blir Bo Sandahl, idag kyrkoherde i Burlöv.

– Många bra, behöriga och kompetenta präster sökte tjänsten, säger Lennart Prytz, ordförande i Kyrkorådet för Lunds pastorat och en av ledamöterna i tillsättningsnämnden.

– I Bo Sandahl får Lund en domprost med gedigen erfarenhet av församlingsliv och med bred kunskap om Svenska kyrkan. Vi välkomnar honom till Domkyrkan i Lund och till församlingarna här, säger Lennart Prytz.

– Det är en stor uppgift som anförtros mig, säger Bo Sandahl. Nu tar jag mig an den med glädje och tillförsikt. Svenska kyrkan i Lund har många goda medarbetare, så förutsättningarna tycker jag är de bästa.

Bo Sandahl är 60 år, teologie doktor och kyrkoherde i Burlövs församling. Han tillträder som domprost i augusti 2017.

Kontaktuppgifter:

Bo Sandahl 040-642 89 04 Bo Sandahl

Lennart Prytz, kyrkorådets ordförande 0705-95 65 83 prytz.lund@telia.com

Biskop Johan Tyrberg nås via pressekreterare Camilla Lindskog 046-15 55 23 Camilla Lindskog

Martin Garlöv, presskontakt för Svenska kyrkan i Lund 0708-741 907 Martin Garlöv

Bo Sandahl, domprost i Lund Bild: Martin Garlöv/Svenska kyrkan i Lund