Svenska kyrkan Sollentuna

Svenska kyrkan Sollentuna Besöksadress: Sköldvägen 10, 19147 SOLLENTUNA Postadress: BOX 13, 19121 SOLLENTUNA Telefon: +46(8)50551300 E-post till Svenska kyrkan Sollentuna Webbplats

Besök av körsångare från Burma

Tillsammans med svenska sångare blir dom Freedom Singers

Under sommaren 2017 får vi besök av körsångare från Burma. Gruppen möter svenska deltagarna som är körledare och körsångare och aktiva i Nacka och Sollentuna församlingar. Tillsammans kallar dom sig Freedom Singers.

Kören från Burma heter Campus Choristers och har tidigare varit studenter i teologi på Myanmar Institute of Theology. De är kvinnor och män, cirka 25-35 år gamla och tillhör fler av Burmas många etniska nationaliteter. Tillsammans delar de tro och liv i musik, samtal och gemensamma aktiviteter med en svensk utbytesgrupp. Perioden i Sverige innehåller samtal, praktiskt liv tillsammans och gemensamma körövningar.

Temat för utbytet är detsamma som Lutherska världsförbundet har inför generalförsamlingens möte 2017:
”Liberated by Gods grace”
Salvation – not for sale
Creation – not for sale
Human beings – not for sale

Syften och mål med utbytet
· Att deltagarna får erfarenhet av att dela tro och liv i den världsvida kyrkan genom musikaliska möten. Salvation not for sale.
· Att stärka kunskaper i mänskliga rättigheter och religions- och övertygelsefrihet hos deltagarna i utbytet. Human beings – not for sale.
· Att utbytesdeltagarna får erfarenheter och reflektion av musik som metod för praktisk påverkan för fred, rättvisa och hållbar utveckling. Creation – not for sale

I Sollentuna kan vi lyssna på Fredom Singers vid flera tillfällen
6/8 10.00 Kummelby kyrka, mässa
12/8  18.00 Turebergskyrkan, konsert ”Human beeings – not for sale”