Täby församling

Täby församling Besöksadress: Attundavägen 3, 18323 TÄBY Postadress: BOX 208, 18323 TÄBY Telefon: +46(8)58003500 E-post till Täby församling Webbplats

Täby församling söker två diakoner

Vi söker dig som tycker om att arbeta strategiskt med kyrkans framtidsfrågor, är en god ledare, är självständig samtidigt som du trivs med att arbeta i team.

Diakon med inriktning integration samt volontärarbete 100 % tillsvidare

Hos oss kommer du att ha ett särskilt ansvar för strategisk utveckling av församlingens volontärarbete. Du kommer även att ansvara för utveckling av församlingens diakonala arbete inom området integration. Arbetet innebär dels att utveckla former för rekrytering, stöd, utbildning och handledning av volontärer, dels att skapa möjligheter till integrering för människor som är nya i Sverige. Du kommer att leda ett av församlingens språkcaféer med drygt 100 deltagare. Många volontärer är engagerade i församlingens olika verksamheter. Konfirmandarbete kan ingå i tjänsten. Du upprätthåller kontakter med andra aktörer och nätverk i samhället. Du ingår i ett arbetslag och bidrar till utvecklingen av församlingens övriga diakonala arbete. Du har tillgång till handledning och erbjuds kompetensutveckling.

Vi vill att du

·         är vigd diakon i Svenska kyrkan
·         har erfarenhet av integrationsarbete gällande asylsökande och nyanlända
·         har erfarenhet av att leda ideella och att utveckla goda rutiner och  strukturer till stöd för det ideella arbetet
·         tycker om att möta människor i samtal, både enskilt och i grupp
·         har förmåga att organisera diakonala verksamheter
·         kan bidra till att andra människor runt dig växer
·         är intresserad av att möta människor med olika bakgrund, kultur och/eller religion.

Diakon med inriktning vardagslediga (65+ och arbetslöshet) 100 % tillsvidare

Hos oss kommer du att ansvara för utveckling av församlingens arbete med människor 65+ samt människor som står långt från arbetsmarknaden. Arbetet innebär dels att utveckla mötesplatser för gemenskap och erfarenhetsutbyte, dels att utveckla former för församlingens stöd till människor som står långt från arbetsmarknaden, dels att utveckla församlingens besöksgrupp.  Tjänsten innebär även själavårdssamtal och att leda sorgegrupper. Konfirmandarbete kan ingå i tjänsten. Du upprätthåller och utvecklar kontakter med andra aktörer och nätverk i samhället. Du ingår i ett arbetslag och bidrar till utvecklingen av församlingens övriga diakonala arbete. Du har tillgång till handledning och erbjuds kompetensutveckling.

Vi vill att du

·         är vigd diakon i Svenska kyrkan
·         har erfarenhet av att möta vardagslediga
·         tycker om att möta människor i samtal, både enskilt och i grupp
·         har erfarenhet av sorgegrupper
·         har förmåga att organisera diakonala verksamheter
·         kan bidra till att andra människor runt dig växer
·         är utåtriktad

Tjänsterna innebär nära samarbete med övriga medarbetare i församlingen, ideella och anställda, och med andra aktörer i samhället. Församlingen har många konfirmander, vilket gör att alla präster, pedagoger och diakoner kan komma att tas i anspråk för konfirmandundervisning. I tjänsterna ingår det ibland kvälls- och helgtjänstgöring samt läger.

Vill du veta mer?

För mer information kontakta Elisabeth Hjalmarsson, avdelningschef Diakoni 08-580 036 20.

Ansökningar mejlas till taby.rekrytering@svenskakyrkan.se senast den 30 april 2017.

Välkommen med din ansökan!

Om Täby församling

Täby församling, som är en del av Svenska kyrkan, har ett rikt gudstjänstliv i församlingens fem kyrkor och många Täbybor väljer att döpa sina barn, gifta sig och ha begravningsgudstjänster för sina anhöriga här. Ett stort antal ungdomar deltar varje år i församlingens konfirmationsläger och här finns en uppskattad verksamhet för barn och familj samt en diakoniavdelning med kyrkans sociala arbete i centrum. Täby kommun har drygt 68 000 invånare och 44 000 av dessa är medlemmar i Täby församling, som därmed kan räkna sig som Sveriges största. Församlingens huvudsakliga arbetsplats finns i Tibble församlingsbyggnad, granne med Täby centrum.