Onsala församling

Onsala församling Besöksadress: Prästgårdsvägen 16, 43931 Onsala Postadress: PRÄSTGÅRDSVÄGEN 16, 43931 ONSALA Telefon: +46(300)569500 E-post till Onsala församling Webbplats

Vi söker en vikarierande kyrkoherde

Onsala församling ligger ca 3,5 mil söder om Göteborg. I Onsala bor ca 14.000 människor med många barn och unga familjer. Ca 75% tillhör Svenska kyrkan. Här finns en kyrka, ett församlingshem och djurgården Noas Ark. Vår kyrkoherde kommer vara föräldraledig från december 2017 till och med januari 2019. Därför söker vi nu en vikarie som under drygt ett år vill vara kyrkoherde hos oss!

Vi söker dig som vill gå in i och axla kyrkoherdens roll och uppdrag i en spännande och kreativ församlingsmiljö. Du kommer till en församling med ett rikt gudstjänstliv och stora resurser både personellt och ekonomiskt. Ett aktivt kyrkoråd, kompetenta och engagerade medarbetare och en väl fungerande administration ger kyrkoherden goda förutsättningar i uppdraget.

Din uppgift blir att tillsammans med kyrkoråd, ledningsgrupp och övriga medarbetare driva församlingens arbete utifrån Församlingsinstruktionen och den befintliga verksamhetsplaneringen. Du kommer att gå in i ett pågående utvecklingsarbete inom exempelvis gudstjänst och diakoni.

Vem är du? Du är kanske en komminister med erfarenhet av arbetsledning som vill prova på arbetet som kyrkoherde. Eller så är du kanske pensionär och känner att du vill ge kyrkan ytterligare ett år som kyrkoherde i en ny miljö. Eller så är du kanske en kyrkoherde som vill fortsätta som ledare fast i en annan församling. Oavsett vilket – hör gärna av dig ifall du vill veta mer!

Varaktighet

December 2017 till januari 2019

upplysningar lämnas av:

Kyrkoherde Gunnar Ledwon, 0706-12 57 01
Kyrkorådets ordförande Henrik Svennberg, 0736-00 38 35

Välkommen med din ansökan senast 2 maj till:

Onsala församling
Prästgårdsvägen 16