Karlstads pastorat

Karlstads pastorat Besöksadress: Västra Kyrkogatan 3-5, 65224 KARLSTAD Postadress: Västra Kyrkogatan 5, 65224 KARLSTAD Telefon: +46(54)141400 E-post till Karlstads pastorat Webbplats

Domkyrkoorganist i Karlstads Pastorat

Karlstad domkyrka ligger mitt i hjärtat av Karlstad – och av Karlstads stift. Denna katedral är navet i Karlstads domkyrkoförsamling. Domkyrkoförsamlingen är en del av Karlstads pastorat med ca 170 medarbetare i fem församlingar, samt administration och kyrkogårdsförvaltning.

Då vår nuvarande domkyrkoorganist snart går i pension söker vi nu hans efterträdare.

I rollen som domkyrkoorganist tjänstgör du som en av domkyrkans kyrkomusiker, vilket innebär att tjänstgöra vid gudstjänster och förrättningar. Du har också hand om orgelvård, samordning av notbibliotek mm. Vidare ingår att leda körer, bla vår oratoriekör. Som domkyrkoorganist har du det övergripande ansvaret för den musikalista verksamheten i pastoratet. Du samarbetar också med stiftsmusiker. Vi önskar en variation av musik inom pastoratet, och att musiken anpassas till de olika kyrkorummen.

Vi söker dig som har god musikalisk kunskap samt också ett öppet sinne och vill vara med och utveckla vår musikverksamhet.

Vi söker dig som har organistexamen enligt kyrkoordningen. Du bör ha god erfarenhet från körarbete på avancerad nivå. Samt att du arbetat i församlingsarbete inom Svenska Kyrkan. Du bör ha en musikalisk bredd såväl som höjd. Du bör ha goda språkkunskaper i såväl svenska som engelska och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Att du har goda it-kunskaper är också viktigt.

Som person är det viktigt att du har en god pedagogisk förmåga, samt att du är bra på och trivs med att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. Du bör också kunna växla perspektiv och ha en god förståelse för andra. Vidare bör du ha en god samordnade förmåga, vara flexibel samt ha ett eget driv. I tjänsten ingår att via musiken vara en del av att förmedla Svenska Kyrkans budskap och det är en förutsättning att du är medlem.

B-körkort och tillgång till bil är ett krav i tjänsten.

Tjänsten är en tillsvidare anställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Arbetstiderna är schemalagda, varierande, och innefattar såväl vardag, som helger och kvällar.

Frågor om tjänsten besvaras av Domprost Harald Cohén 054-14 14 11
och församlingsherde Domkyrkokaplan Maria Olofsdotter Bråkenhielm
054–14 14 05.

Ansökan innehållande personligt brev samt cv styrkt med utbildningsbevis skickas via mejl till Karlstads pastorat. Märk ansökan; Domkyrkoorganist.

Sista ansökningsdag är 30 april 2017.

Välkommen med din ansökan!