Palsmsöndag

Palmsöndag och livsloppet

Nyhet Publicerad

Vi hälsar Jesus med glädje och samlar in till ko-kalvprojektet i Leksands församling.

Palmsöndagen inleder Stilla veckan. Jesus träder in i Jerusalem på en ungåsna och hyllas av folket.  Det är fest men dagen handlar  lika mycket om ödmjukhet. Vi behöver inte bygga vår identitet på meriter eller materiella ting. Denna söndag firar vi Jesus sanna identitet. I Leksand församling inleds denna dag med familjegudstjänst kl 11.00 i Leksand kyrka, därefter tar festligeter vid och utgör slutspurten på årets fasteinsamling. 

 

 Vi samlar in till Ko-kalvprojektet i Tanzania.  En ko kan innebära  en mätt mage men även ett nytt liv och nya framtisdsutsikter för barn och vuxna. Läs mer om projektet i faktarutan  till höger. En dräktig ko kostar 5800 kr. Hittils har Leksands församling har fått ihop till två kossor. Hjälp oss att köpa den tredje kossan för att hjälpa  utsatta familjer i Tanzania.

 

En dräktig ko kostar 5800 kr.
Hjälp oss köpa kossan

Program

Livsloppet-Tipspromenad för stora och små med viktiga frågor om miljö och mat. Start från Stora kyrkporten Leksands kyrka och målgång i  Leksands Hembygdsgårdar. Där är det korvgrillning på gårdsplanen, fika och pyssel i Gattustuggu. Måla din egen lilla kossa! Provmjölka träkossan Hällgaa!

Gårdsglass,  från Hälla säljer ohomogeniserad pastöriserad mjölk och om vädret tillåter finns det även glass.