Ulla-Britt underhöll i samband med hennes boksläpp

Nyhet Publicerad

Ulla-Britt Granberg är en pigg och positiv pensionär som trots att hon gått i pension fortfarande brinner för sitt arbete och kall i livet; att hjälpa människor på alla tänkbara sätt! I sitt arbete som diakon i Västerbottens lappmark har hon samlat på sig stor erfarenhet. Nu har det mynnat ut i en bok med det kristna budskapet om änglar i fokus.

Foto: Robert From

Ulla-Britt kom till Storumans församlingsgård och berättade om sina upplevelser och erfarenheter från ett minst sagt spännande och händelserikt arbetsliv som nu har mynnat ut i en bok.

35 personer slöt upp för att lyssna och Stensele församlings diakon, Ingrid Andersson var den som höll i trådarna inför och under föreläsningen. Svenska kyrkans stora nationella fasteinsamling ”En ko kan rädda liv” var temat för insamlingen man höll i samband med Ulla-Britts besök.

Foto: Robert From

Att lyssna på Ulla-Britt ger en genuin känsla av engagemang. Hon lever efter sitt lärande, det är tydligt. Idén till sin bok fick Ulla-Britt efter ett besök i Kanada hos sin dotter.

- Jag hittade en ängel med texten "allt börjar i trädgården". Jag blev så glad för våra idéer kan vara som frön, som vilar i jorden och slår rot. Mycket i livet och med våra relationer med andra handlar just också om odla saker. 

Foto: Robert From
Foto: Robert From

Ulla-Britt menar att en vänlig gest och ett leende till en annan människa kan göra stor skillnad under lång tid och att det just därför är så viktigt att ”odla” rätt.

- För vissa människor kan erfarenheter av möten med andra sträcka sig livet ut så     det är viktigt hur man bemöter andra, säger Ulla-Britt.

Liknelsen med änglar i det kristna budskap kommer av att Ulla-Britt själv stött på många änglar i livet. De har personifierats som änglarna i boken och har varit personer Ulla-Britt mött och som lärt henna nya erfarenheter i livet. En av änglarna kallas ”solens ängel” och heter Lisa Eriksson.  Ulla-Britt berättar hur Lisa fick henne att skina upp varje gång de träffades och blev en solens ängel genom sitt strålande glada sinne.

- Hon var alltid så god och leende som människa och det var alltid så rolig att möta    henne i kyrkan.

Ulla-Britt är en mångsysslare och arbetar också med batik och sömnad.

Med sig till hennes boksläpp och föreläsning hade hon massor av vackra dukar som hon sytt med temat änglar.

Foto: Robert From

Alla var minst sagt glada och nöjda av att ha lyssnat till Ulla-Britts varma och härliga inställning till livet.

Som avrundning hade Stensele församling dukat upp med kaffe och tilltugg.