Diakoni - en del av livet

Diakoni är kyrkans livspuls och ett utav de fyra huvudområden som församlingen arbetar med. Själva ordet Diakoni betyder tjänst och står för svenska kyrkans sociala arbete och diakonins uppdrag är att möta människor där de är – som de är!

Välkommen att ta kontakt med oss och välkommen till våra verksamheter!  

”Gud, av din kärlek är vi ständigt burna - Du som är luften vi andas, våra hjärtans slag och vår innersta längtan. Du som är rösten som aldrig tystnar och som ständigt ropar in i våra innersta rum. Jag ser dig - du är älskad!”

Nyckelpiga

Engagera dig!

Att bidra med sin tid och sitt engagemang är ovärderligt, och ditt bidrag gör så att vi tillsammans kan göra Bromölla pastorat till en plats där alla människor kan få vara, trivas och växa.

Två personer sitter bredvid varandra på en hängmatta och tittar ut över vatten

Samtalsgrupp efter behandling

Samtalsgrupp för dig som genomgått behandling för missbruk.

Färgpennor, målarfärg, penslar med mera.

Samtal/måla

En kreativ samtalsgrupp, vi skapar, målar och pratar om livet utan prestation.

Hjärta upphängda på tråd med klädnypor

Samtalshjälp

Ibland kan livet vara tungt. Då kan det vara bra att ha någon att prata med, för att prata hjälper. Bromölla pastorat erbjuder samtalsstöd för alla. Här kan du prata med en professionell medmänniska med tystnadsplikt - för stöd och vägledning. Ingen fråga är för stor eller för liten.

Snödroppar

Mötesplatser

Välkommen in! Utöver våra gudstjänster har vi många platser där man kan träffas, umgås och vara en värdefull del av gemenskapen. Hoppas vi ses i höst.