Pressbild Heartstone BUFF 2017
Foto: Pressbild Heartstone

Heartstone rakt in i hjärtat

Nyhet Publicerad Ändrad

Isländsk film vann Svenska kyrkans ungdomsfilmpris på BUFF filmfestival som hölls i Malmö den 20-25 mars.

Heartstone är skriven och regisserad av isländske Guđmundur Arnar Guđmundsson. Filmen handlar om två unga tonårskillar i en avlägsen fiskeby på Island som under en turbulent sommar tar första klivet in i vuxenlivet.

Heartstone kommer att visas på Folkets bio senare i år. Håll ögonen öppna.

Se trailern här.

Läs om Heartstone och om Svenska kyrkans filmpris här.

Buff filmfestival för barn och unga hölls för 34 året i rad i Malmö. Svenska kyrkan delar varje år ett filmpris till som håller hög konstnärlig kvalitet och synliggör existentiella, rättvise- och sociala frågor på ett sätt som berör både unga och vuxna. Efter en späckad filmvecka med etthundrafjorton filmer avslutades Buff på Malmö rådhus där Svenska kyrkans pris var ett av flera som delades ut. Läs mer om Buff här 

Svenska kyrkan på BUFF: Afterwork, seminarium och en mässa
Under filmfestivalen arrangerade Svenska kyrkan Malmö en pastoratsmässa med filmtema i S:t Petri kyrka under ledning av kyrkoherde Anders Ekhem.

En after work hölls med filmmusik på orgel med organist Carl Adam Landström på fredagkvällen i S:t Petri kyrka. Det spelades bland annat ur Pirates of the Caribbean, Änglagård och Jönssonligan.

På fredagen höll Svenska kyrkan i ett seminariepass om Delaktighet och beslutsamhet. Filmregissören Sofia Norlin, Ylva Liljeholm från Film på Gotland berättade om sina projekt där unga får skapa sina egna berättelser på film. Sofia har arbetat med nyanlända ungdomar som filmat sin historia och Ylva jobbar med ungdomar som utifrån sina tankar och idéer skapar projekt, bland annat film. Peter Ekman från Kyrkokansliet talade om hur Svenska kyrkan arbetar med att implementera barnkonsekvensanalyser i praktiken. Eslövs ungdomspräst Peter Barwestedt har fulla konfirmandgrupper. En magnet är bland annat att ungdomarna får arbeta mycket med film, att berätta genom film. Moderator för seminariet var Charlotte Wells, handläggare för kulturfrågor på kyrkokansliet i Uppsala.

andrea.kollmann@svenskakyrkan.se