Kyrkoval

I kyrkovalet får alla som är medlemmar och 16 år eller äldre rösta. Då väljer du de personer som ska få förtroendet att styra Svenska kyrkan de kommande fyra åren.

Slutgiltigt valresultat i Bromma församling 2021

Nu är rösterna räknade i kyrkovalet 2021! Så här gick det i kyrkofullmäktige i Bromma församling.

Tillgänglig webb

Sidor om kyrkovalet med information på lätt svenska, talad webb och teckenspråk.

Vad är kyrkovalet?

I september 2025 är det val i Svenska kyrkan. Alla medlemmar som är 16 år och äldre kan rösta om hur de vill att Svenska kyrkan ska styras.

I kyrkovalet väljer du de personer som ska få förtroendet att styra Svenska kyrkan de kommande fyra åren. Direkta val sker till kyrkofullmäktige i församlingen eller i pastoratet, till stiftsfullmäktige i stiftet och till kyrkomötet på den nationella nivån.

För dig som är medlem i Bromma församling röstar du alltså till kyrkofullmäktige i Bromma församling, stiftsfullmäktige i Stockholms stift och till kyrkomötet på nationell nivå. På Svenska kyrkans kyrkovalshemsida kan du läsa mer om valet på nationell nivå.

Hur gör jag för att rösta?

Alla som har rösträtt får ett röstkort som skickas ut till folkbokföringsadressen. På röstkortet står det vilken församling, vilket valdistrikt och vilket stift du tillhör och vilka val du får delta i. Där står också vallokalens adress och öppettider samt adress och öppettider för förtidningsröstning. Ta med dig röstkort och legitimation till din vallokal.