Internationellt arbete i Hudiksvall genom act Svenska kyrkan

Information om act Svenska kyrkans arbete i Hudiksvallsbygdens församling - att räcka ut en hand till en medmänniska

Fasteaktionen 2024 11 februari-24 mars

Följande tillfällen finns för att stödja act Svenska kyrkans arbete via församlingens actinsamling under årets Fasteaktion ”Dela lika under samma himmel”

Fastlagssöndag 11 februari - Kärlekens väg

Gudstjänster/mässor i församlingens olika kyrkor 11.00. Kollekt till Act

Tisdag 13 mars

Modevisning i S:t Jakobsgården. Underhållning, semla och lotteri i pausen. Modevisning: Lokala butiker, Vintage och Secondhand affärer. Biljetter 150 kr förköp från 27/2 Kiosken Guldsmeden.

Lördag 6 april

Loppis och våffelcafé i S:t Jakobsgården 11-14. Behållningen från hyra av bord och Våffelcafé går till act Svenska kyrkan.

Palmsöndag 24 mars - Vägen till korset

11 Högmässa, Jakobs k:a, E B Tanzborn, K Sundman. Kollekt till act.
11 Gudstjänst, Björkbergs k:a. A Uhlin, M Lennholm, Björkbergskören. Hälsingtuna lekmannakår inbjuder till kyrkkaffe till förmån för act 
15 Familjegudstjänst, Håsta k:a, Håsta singers medverkar. A Uhlin, E Å Vallingstam. Insamling till act. 

Dela lika och rädda liv

Var tionde människa i världen saknar sitt dagliga bröd trots att det finns tillräckligt med resurser för att alla ska kunna äta sig mätta. Du kan vara med och förändra det.

Läs mer och ge en gåva

Internationellt arbete

Snabb katastrofhjälp, långsiktig utveckling och mer än hundraårigt samarbete med kyrkor i Afrika och Asien. Det är ett sätt att beskriva Svenska kyrkans internationella arbete.

Men det innehåller mycket mer. Där ingår frågor om rättvis handel, hiv och aids, jordbruksutveckling, försoning och dialog, mikrokrediter, mänskliga rättigheter, kvinnligt ledarskap, teologisk utbildning och flera andra viktiga områden. Vi vill bidra till en rättvis värld utan hunger, fattigdom och förtryck. Det utförs i en världsvid kristen gemenskap med respekt för varje människas värde. Hoppet lever och uttrycks i lovsång, bön och handling.

Största delen av pengar samlas in här i Sverige genom olika insamlingskampanjer och enskilda gåvor. Fyra procent av kyrkoavgiften, dvs den avgift som varje medlem betalar via skattsedeln, går till det internationella arbetet och det innebär ca en procent av hela budgeten för biståndsarbetet. Tack vare stöd från privatpersoner, föreningar och andra organisationer så kan arbetet fortsätta.

Församlingens internationella grupp består av ideella medarbetare som brinner lite extra för detta viktiga arbete. Gruppen samordnar församlingens olika arrangemang och insamlingar men spelar också en viktig roll som opinonsbildare och kunskapsförmedlare av internationella frågor här hemma och ute i världen.

Församlingens internationella grupp:
Lena Persson (sammankallande)
Anja Sandberg
Barbro Ryttlinger
Sylvia Wiksten
Hjördis Holmgren
Kerstin Karlsson
Margareta Sandberg
Lilian Holmgren
Maud Larsson
Gun-Britt Bladin

Allt vad ni vill att människor ska göra för er det skall ni också göra för dem. Matteus 7:11

Kvinnlig präst på strand med barn i bakgrunden.

Act Svenska kyrkan

Tillsammans med andra kyrkor, organisationer och frivilliga arbetar Act Svenska kyrkan långsiktigt mot fattigdom, förtryck och orättvisor och agerar snabbt vid katastrofer.

Act Svenska kyrkans gåvoshop

Act Svenska kyrkans gåvoshop är fylld med gåvor och som förändrar liv. Ge en gåva fylld med mod, hopp och medmänsklighet.