Magiska ögonblick i markerna

Nyhet Publicerad

Den 26 mars får vi följa med fotografen Brutus Östling på en storslagen resa jorden runt till spännande fågelmarker. 

 

I ord och bild berättar Brutus Östling om fascinerande fåglar och deras unika livsmiljöer i en värld i snabb förändring. Vi möter spelgalna småtrappar, revirhävdande brushanar, grisslor som i hundratusental föder upp sina ungar på smala klipphyllor över väldiga stup och havsfåglar som lever i åratal på havet utan att gå i land. Vi träffar gamar – bergens och slätternas städpatruller, barrskogens tysta jägare och spöklika ugglor i norr. Naturligtvis bjuds det också på ett och annat fotografiskt tips under föreläsningen. 

Brutus Östling är känd för sina personliga fågelbilder och brukar omnämnas som en av världens främsta fågelfotografer. Flera av hans fotoböcker har blivit bästsäljare i Sverige men också givits ut i bl.a. USA och Storbritannien. Tre av böckerna, bland annat den senaste boken, ”Bevingat. Magiska möten i fågelmarker”, har belönats med utmärkelsen Årets Pandabok av WWF. År 2006 nominerades ”Pingvinliv” till Augustpriset 2006, tre år senare vann Brutus Östling samma pris med boken ”Att överleva dagen". Han har även utnämnts till Årets naturfotograf (2006)  och Nordisk naturfotograf (2008). Mer om Brutus finns att läsa på
brutusphoto.se.

Föreläsningen i Bjurums kyrka (den 26 mars 2017 med start klockan 15.00) ingår i programmet Kyrka i trantid. Det är fri entré. Välkommen!