Svenska kyrkan i Lund

Svenska kyrkan i Lund Besöksadress: Kiliansgatan 7, 22350 LUND Postadress: Box 1096, 22104 LUND Telefon: +46(46)358700 E-post till Svenska kyrkan i Lund Webbplats

Ekumenisk dag i Sankt Dominikus kloster lördag 18 mars

Klostret i Rögle blir mötesplats för en dag om ekumenik nu på lördag. Avsikten är att nå andlig ekumenik. Deltagarna kommer att läsa bibeln, samtala och be. Det är fastetid, på väg mot påsk, och temat för dagen är omvändelse.

Domkyrkokaplan Lena Sjöstrand leder ett bibelsamtal. Och Torbjörn Ram, pastor i Västerkyrkan i Lund leder samtalet om temat omvändelse. Dagen avslutas med ekumenisk bön i klostrets kapell. En bön om synlig enhet, som förbereds av klostret systrar: Inger, Else-Britt och Anna-Helena.

10.15 Bibelläsning
12.00 Klostrets middagsbön
12.30 Knytkalas
14.15 Samtal i receptiv ekumenisk anda
15.40 Bön för enhet

Slut på dagen kl 16.30.

Kostnad: 100 kr för fika och program, läggs i bössan i klostrets matsal.

Lunch har är knytkalas, så deltagarna uppmanas att ta med något till lunchbord

Anmälan skickas till systrarna@roglekloster.se senast 15 mars  2017.

Klostrets ordinarie mässa firas kl 9.15, innan den ekumeniska dagen börjar och öppen för den som vill komma. Vid kommunionen kan den som inte är romersk katolik komma fram och få ta emot en välsignelse. Efter dagen firas ekumenisk vesper i Lunds domkyrka kl 18.

Läs om Rögle kloster