Täby församling

Täby församling Besöksadress: Attundavägen 3, 18323 TÄBY Postadress: BOX 208, 18323 TÄBY Telefon: +46(8)58003500 E-post till Täby församling Webbplats

Täby församling söker chef för gudstjänst och musik

Är du en trygg ledare som trivs i rollen att stötta, leda och motivera dina medarbetare?

Vi söker dig som är präst och har några års erfarenhet av att arbeta som chef med eget budgetansvar. Du är en trygg ledare som trivs i rollen att stötta, leda och motivera dina medarbetare samt tillämpar ett organisatoriskt strukturerat arbetssätt. Du har ett entusiasmerande intresse för att utveckla och fördjupa frågor kring öppenhet och varaktighet inom gudstjänstutveckling både vad gäller ordet och musiken, gudstjänstgrupper, körer och frivillighet. Du är starkt drivande från idéstadiet till faktiskt genomförande. Du är lyhörd och har god förmåga att möta människor. Du har gedigna kunskaper i liturgik och är själv en skicklig liturg. Du följer den liturgikhistoriska forskningen. Du har kunskaper om det pågående arbetet med ny kyrkohandbok i Svenska kyrkan.

Vi söker en chef som tillsammans med församlingens medarbetare och ideella, utifrån en gemensamt erövrad teologisk grundhållning, har viljan och modet att ta ut en riktning för gudstjänstlivet i församlingen.

Du rapporterar till kyrkoherden.

I rollen som chef för avdelningen Gudstjänst och musik ingår:

• personalansvar för c:a 13 präster (varav 5 är samordnare för distrikten) och 6 musiker (en samordnare)
  • planering och ledning av verksamheterna gudstjänster, kyrkliga handlingar och musik
  • arbetsmiljöarbete inom avdelningen
  • administration
  • ekonomi- och budgetansvar
  • aktivt deltagande i kyrkoherdens ledningsgrupp
  • miljöarbete
  • sedvanliga prästuppgifter (gudstjänster och kyrkliga handlingar).

Tillsammans med arbetslag är du ansvarig för konfirmandverksamhet/läger.

Vi förutsätter att du har grundläggande IT-kunskaper.

Körkort och egen bil är bra att ha i vår stora församling.

Vill du veta mer?

Kontakta kyrkoherde Michael Öjermo eller på telefon 08-580 036 01.

Ansökningar mejlas till Täby församling senast den 20 augusti 2017.

Välkommen med din ansökan!

Om Täby församling

Täby församling, som är en del av Svenska kyrkan, har ett rikt gudstjänstliv i församlingens fem kyrkor och många Täbybor väljer att döpa sina barn, gifta sig och ha begravningsgudstjänster för sina anhöriga här. Ett stort antal ungdomar deltar varje år i församlingens konfirmationsläger och här finns en uppskattad verksamhet för barn och familj samt en diakoniavdelning med kyrkans sociala arbete i centrum. Täby kommun har drygt 69 000 invånare och cirka 43 500 av dessa är medlemmar i Täby församling, som därmed kan räkna sig som Sveriges största. Församlingens huvudsakliga arbetsplats finns i Tibble församlingsbyggnad, granne med Täby centrum.