LINDBERGA FÖRSAMLING

LINDBERGA FÖRSAMLING Besöksadress: Lindbergs församlingshem, 43292 Varberg Telefon: +46(340)641140 E-post till LINDBERGA FÖRSAMLING

Vad händer med prästgården och & prästgårdstomten?

Kyrkområdet kring Lindbergs kyrka är en vacker kulturmiljö med mycket historia. Församlingen försöker förvalta platsen på bästa sätt. När vi inte kan åtgärda prästgården hoppas vi kunna skapa fina hyresboenden som kommer bygden till gagn. Vi inväntar nu att kommunen gör en detaljplan för området.

Kyrkofullmäktige hade ett extra möte 2017-03-21 och beslutade att hos Varbergs kommun att ansöka om en rivningsanmälan.

Varbergs Kommun beslutade i sitt sammanträdesprotokoll 2017-08-31 att bifalla kyrkofullmäktiges beslut.

En bakgrund till kyrkofullmäktiges beslut att söka rivningslov för prästgården finner du här.