BUFF FIlmfestival 2017
Foto: BUFF

BUFF på G -filmfrossa i mars

Nyhet Publicerad

Buff filmfestival körs för 34:e året i rad. Under en vecka kan man se film om unga från hela världen. Åtta av filmerna tävlar om Svenska kyrkans ungdomsfilmpris.

Buff filmfestival är den internationella filmfestivalen om och för unga som arrangeras 20-25 mars för 34:e året i rad i Malmö. Den som vill och hinner kan  se 113 filmer från hela världen och det arrangeras intressanta seminarier och workshops under hela veckan. Temat för i år är Inflytande.

Det delas ut flera priser. Ett av dem är Svenska kyrkans ungdomsfilmpris på 100 000 kronor. Priset delas ut till en av åtta utvalda filmer som håller hög konstnärlig kvalitet, och synliggör existentiella, rättvise- och sociala frågor på ett sätt som berör både ungdomar och vuxna.

Svenska kyrkan i Malmö håller i två arrangemang under veckan:

1. Pastoratsmässa med filmtematik och filmmusik den 21/3 kl 12.10 under ledning av kyrkoherde Anders Ekhem.
2. Filmmusik på orgel spelas av organist Carl Adam Landström i S:t Petri kyrka den 24/3 kl 17-17.45.

När: 20-25 mars
Var: i Malmö