Svenska kyrkan Västerås

Svenska kyrkan Västerås Besöksadress: Domprostgården, V Kyrkogatan 3, 72215 Västerås Postadress: Svenska kyrkan Västerås, Box 5, 72103 Västerås Telefon: +46(21)814600 E-post till Svenska kyrkan Västerås Webbplats

Susann Senter ny chef och tf kyrkoherde

Svenska kyrkan Västerås har fått en ny medarbetare. Vi hälsar nya chef och tf kyrkoherde Susann Senter varmt välkommen!

Susann Senter är född och uppvuxen i Karlskoga. Hon prästvigdes december 1975 i Västerås domkyrka tillsammans med  b. a. maken Bo, som är uppväxt i Västerås. Susann var första prästvigda kvinnan att tjänstgöra i Västmanland.

Första tjänsten hade Susann i Badelunda församling, Västerås. Efter tjänstgöring på Stiftskansliet i Västerås och i Insjön, Dalarna kom Susann som komminister till Arboga. Hon blev efter några år kyrkoherde i Arboga och så småningom också kontraktsprost i Mälardalens kontrakt. Sedan 2001 är Susann anställd som kontraktsadjunkt i Domprosteriets kontrakt och sedan 2002 bosatt i Västerås igen.

Som kontraktsadjunkt har Susann Senter också arbetat med pastoratets Drive in-vigslar under många år. Uppgifter inom kyrkoherdeutbildning på nationell nivå samt tjänst som tillförordnad kyrkoherde i flera församlingar i stiftet, bland andra Hedemora, Mora och senast Falun har också hört till arbetsuppgifterna.

Familjen består av maken Bo, pensionerad präst och aktiv musikant, två vuxna döttrar bosatta i Visby resp Tensta, Stockholm och en son avliden 2013. Fritiden ägnas åt läsning, och umgänge med familj och vänner.

Om sitt nya uppdrag säger Susann:
- Det är med förväntan och bävan jag kliver in i detta nya uppdrag! Eftersom Västerås är delvis välkänd mark så vet jag att här finns många goda medarbetare och nu kraftsamlar vi för att hitta gemensam riktning.

Kontakt:
Susann Senter