Silverkeruben tilldelas Camilla Lif

Nyhet Publicerad Ändrad

2017 års Teologifestivalpris Silverkeruben tilldelas prästen, skribenten och radioprofilen Camilla Lif

- Tänk att det finns ett pris för samtidens formuleringskonst inom teologin, säger Camilla Lif när hon tar emot Silverkeruben under lördagens festivalkväll.

Det är femte gången priset delas ut och Camilla Lif sällar sig till den än så länge ganska lilla skara som fått ta emot detta pris; Martin Lönnebo, Ylva Eggehorn, KG Hammar och Jonas Gardell.

Camilla Lif har arbetat med stöd i missbruksbehandling på Kronobergshäktet och även jobbat med terapeutiska samtal, krisstöd och själavård. I motiveringen till priset skrivs att ”Camilla är en svårskrämd person som tryggt kan leda sin motpart genom svåra situationer och som samtidigt älskar att ta sig an nya yrkesmässiga utmaningar.”

- Jag är glad, stolt, överraskad och ödmjukad. Och uppmuntrad att fortsätta skriva, avslutar Camilla Lif

Silverkeruben delades ut på lördagskvällen som en del av den Teologifestival som äger rum i Uppsala den 24-26 februari.

Här kan du ladda ner festivalkvällens program