Nu kan du betala kollekten med Swish

Nyhet Publicerad

Linde bergslags församling ansluter sig nu till Swishbetalningar för kollekt.

Swish är affärsbankernas system för enkel överföring från bankkonto till bankkonto via smartphone. Syftet är att minska kontanthanteringen och erbjuda ett alternativt betalsätt för dem som inte bär kontanter med sig.

Den 1 mars 2017 ansluter sig Linde bergslags församling, Svenska kyrkan, till Swish för kollekt i gudstjänster. Varje kyrka får ett eget Swishnummer för att särskilja den kollekt som kyrkobesökarna ger. Alla pengar som går in via dessa nummer är öronmärkta till de ändamål som är beslutade om för den aktuella veckan.

Om inget särskilt ändamål är uttalat för veckans kollekt, går behållningen till Linde bergslags församlings sociala stiftelse.

Idag använder många Swish i Sverige, så det är naturligt att vi inom Linde bergslags församling också möjliggör att man använder tjänsten för att ge kollekt.

Swish ersätter inte den traditionella kollekten, men ger fler valmöjligheter för kyrkans besökare.

Vill du också ge en gåva i kyrkan eller hemifrån?

Kollekt Guldsmedshyttans kyrka 123 422 74 35

Kollekt Vedevågs kyrka 123 244 02 46

Kollekt Lindesbergs kyrka 123 336 44 29

Kollekt Ramsbergs kyrka 123 149 79 81

Enbart för kollekt

Eftersom varje Swishnummer är kopplat till kollekten för respektive kyrka kan inget annat betalas genom detta nummer.


Så fungerar det

För att kunna använda alla Swish-tjänster och skicka pengar, behövs en så kallad smartphone (iPhone eller Android). För att Swish ska fungera måste man vara ansluten till internetbanken. Till sin smartphone laddar man sedan ner Swish-appen och mobilt BankID. Det går också att ta emot betalningar med hjälp av en enklare mobiltelefon. Säkerheten inom Swish är hög, systemet är lika säkert som internet- och mobilbanken. Varje betalning måste godkännas med mobilt BankID.

Här hittar du mer information om Swish  (länk öppnas i nytt fönster).