Foto: Josefin Casteryd/IKON

Tack för din gåva!

Nyhet Publicerad Ändrad

Julkampanjen Låt fler få fylla fem från Svenska kyrkans internationella arbete avslutades nyligen. I Piteå församling inbringades totalt 55 337 kronor för barns rätt att få fylla fem år.

Låt fler få fylla fem

Budskapet var enkelt i julkampanjen från Svenska kyrkans internationella arbete. Julkampanjen inleddes 27 november 2016 och avslutades 31 januari 2017. Tidigare år har julkampanjen nått sin kulmen i samband med trettondagshelgen, men i år var den alltså förlängd.

Piteå församling har jobbat aktivt med julkampanjen på olika sätt. Under en vecka fanns personal och volontärer i Gallerian Piteå för att slå in julklappar. Behållningen gick till julkampanjen. Piteå församling har även samlat in medel till julkampanjen genom ett par av församlingens öppna verksamheter. Slutresultatet inkluderar även kollekter i samband med gudstjänst och konserter.

Totalt samlades 55 337 kronor in. Tack för din gåva! Pengarna går till julkampanjen Låt fler få fylla fem.

Mer om julkampanjen

Varje år har Svenska kyrkans internationella arbete en julkampanj för att uppmärksamma barns situation runt om i världen. Låt fler få fylla fem ville lyfta den pågående katastrof som alltför sällan hörs i medierna: barnadödligheten. Var femte sekund dör ett barn som inte hunnit fylla fem år. Barn dör av undernäring, infektioner och bristande omsorg.

Läs mer om julkampanjen (öppnas i nytt fönster)