Pilgrim

En inre resa med den yttre ramen. En längtan efter mening i vandringen mot erfarenheter, möten och insikter, ensam eller tillsammans med andra. Att vara pilgrim är att vara på väg. Flera gånger per år anordnar Starrkärr-Kilanda församling pilgrimsvandringar. Här hittar du aktuella vandringar.

Inre och yttre vandring

Intresset för pilgrimsliv och vandringar ökar. Kanske är det en längtan efter mening, eftertanke och ett lugnare tempo i livet som lockar alltfler att vandra.

Pilgrimstemat – att livet är en inre och yttre vandring - omfattar de frågor som är mest centrala i en människas liv: ”Vart är jag på väg? Vad är målet för min längtan? Vad står min längtan för?”

Ordet pilgrim kommer från latinets perigrinus som betyder främling; du ger dig av från det hemvanda, både vad gäller inre och yttre identitet, och låter det okända öppna sig framför dina fötter. Du får ta emot nya erfarenheter, möten och insikter, ensam eller tillsammans med andra.

Att vara pilgrim är att vara på väg.

Ladda ner och skriv ut ett pilgrimspass för Pilgrimsled Göta Älv (pdf)

På gång:

INSTÄLLD! 20/4: Pilgrimsvandring Jonsered - Lerum 10 km

Den planerade pilgrimsvandringen lördag 20 april är tyvärr inställd.

18/5: Pilgrimsvandring Lödöse - Starrkärr 18 km

Lördag 18 maj går vi en vandring på Pilgrimsled Göta Älv, från Lödöse till Starrkärr. Läs mer här.

Läs mer om pilgrim på svenskakyrkan.se

Ett led människor går på en stig bland lövträd.

Vandra i Sverige – gå en pilgrimsvandring

I Sverige finns över 40 pilgrimsleder. Du kan vandra själv eller tillsammans med andra. På en pilgrimsvandring vårdar du både kropp och själ.

Frälsarkransenvandring på Starrkärrs kyrkogård

Vandra Frälsarkransen på Starrkärrs kyrkogård

Radbandet Frälsarkransen består av arton pärlor som bär olika betydelser, för att hjälpa till bön och samtal med Gud. Det finns en Frälsarkransvandring på Starrkärrs kyrkogård (vid kyrkogårdsexpeditionen). Läs mer här.