Foto: Alex & Martin / Ikon

Vuxna

För vuxna i församlingen finns många olika mötesplatser för olika intressen och inriktningar. Vi har flera caféer, samtalsgrupper, filmeftermiddagar, bibelstudier, syförening och pilgrimsvandringar!

Här finns flera olika verksamheter:

Stickcafé i Älvängen

Tycker du om att handarbeta? Eller är du nyfiken att pröva på? Tisdagar, ojämna veckor, kl. 18.30 är det stickcafé för alla åldrar i Älvängens kyrka. OBS! Ny dag och tid sedan januari 2024.

Två kvinnor samtalar. En håller en trasig vit kopp i sin hand.

Leva vidare-grupp

En leva vidare-grupp är en samtalsgrupp för vuxna som mist en nära anhörig. Gruppen fungerar som ett stöd i sorgen och här finns möjlighet att dela tankar och känslor. Starrkärr-Kilanda församling erbjuder Leva vidare-grupp för dig som mist din livskamrat.

Kaffekopp

Caféer

Välkommen till något av caféerna i Starrkärr-Kilanda församling. Mötesplatser för daglediga eller på kvällen i samband med gudstjänst.

Filmeftermiddagar

För den filmintresserade visas film i Starrkärrs församlingshem några söndagseftermiddagar per termin. Ingen kostnad, utöver fika 30 kronor. Nästa tillfälle är söndag 21 april.

Pilgrim

En inre resa med den yttre ramen. En längtan efter mening i vandringen mot erfarenheter, möten och insikter, ensam eller tillsammans med andra. Att vara pilgrim är att vara på väg. Flera gånger per år anordnar Starrkärr-Kilanda församling pilgrimsvandringar. Här hittar du aktuella vandringar.

Kvinna sitter och stickar vid ett bord. Oskarpt syns att det är fler runt bordet, dessa går dock inte att urskilja.

Syföreningen

Församlingens syförening har en lång tradition av att bidra med medel till hjälpbehövande världen över. Måndagar, ojämna veckor, kl. 11 i Starrkärrs församlingshem.

Livsberättargrupper - Samtala om livet

I Livsberättargruppen samsas glädje, sorg, minnen från förr och tankar om framtiden. En ny grupp startar varje termin. Läs mer här.

Söndagsöppet i Nols kyrka

Några gånger per termin är det öppet i kyrkan hela söndag eftermiddag. Vi fikar, pratar och lagar mat tillsammans. Nästa gång ses vi 14 april och då är det också Öppet forum. Läs mer här.

Bibelstudier i Nol

Är du nyfiken på Bibeln och vill fundera tillsammans med andra över texterna? Kom och var med på bibelstudium torsdagkvällar i Nols kyrka, efter Sinnesromässan. Läs mer här.

Det händer i Starrkärr-Kilanda församling:

Kalender

I kalendern kan du se vad som händer i Starrkärr-Kilanda församling dag för dag. Allt finns med, från fikastunder och gudstjänster till gruppverksamheter. Öppet för alla.