Präst håller ett delat oblat i händerna. Två levande ljus står intill.
Foto: Kristin Lidell/Ikon

Gudstjänst

Här hittar du aktuella gudstjänster. Du kan också läsa mer om de olika gudstjänsterna som firas i Starrkärr-Kilanda församling.

Kalender med aktuella gudstjänster

Till kalendern

Samling

Gudstjänsten är Guds folks gemensamma samling kring Jesus Kristus som den levande Herren och världens Frälsare. I gudstjänsten tar församlingen gestalt och tydliggör vad den ytterst är: Kristi kropp i den här världen, Jesus närvarande på orten. Detta sker både för församlingens skull, som då byggs upp i gemenskap, och för världens skull, som en vittnesbörd om Guds närvaro.

Församlingens gudstjänstfirande sker på olika platser och i olika former under veckans alla dagar. Målet är att människors olika erfarenheter, behov och uttrycksmedel ges utrymme i gudstjänstfirandet. Gemensam är lovsången till Gud genom bibelns ord och vårt svar i bön och bekännelse.

Centrum i gudstjänstlivet är söndagens mässa där församlingen samlas i glädje över Guds godhet och kärlek till människor. Där får vi del av Kristus själv genom brödet och vinet, hans kropp och blod, där samhörigheten med Kristus och den världsvida kyrkan framhävs eftersom vi, ”fastän många”, är ”en enda kropp”.

Veckans gudstjänster

Vi firar mässa varje söndag kl. 11.00 och kl. 18.00 i ett par av församlingens kyrkor. Under veckorna firas sinnesromässa i Nols kyrka på torsdagar kl. 18.00. Med jämna mellanrum är det helgmålsbön i Kilanda kyrka på lördagar kl. 18.00. Detta är en kortare bön, och du kan se när nästa tillfälle är i kalendern. Här hittar du aktuella gudstjänster i kalendern.

När vi firar mässa är brödet glutenfritt och nattvardsvinet alkoholfritt.

Sinnesromässa i Nols kyrka

Kom och var med på en gemensam stillhet mitt i vardagen med bön, delande, ljuständning, textläsning, nattvard, sång och musik.

Söndagsskola

Varje gång det är gudstjänst kl. 11 i Älvängens kyrka är det också söndagsskola för alla barn.