Härnösands domkyrkoförsamling

Härnösands domkyrkoförsamling Besöksadress: Franzéngatan 18, 87131 Härnösand Postadress: FRANZÉNGATAN 18, 87131 HÄRNÖSAND Telefon: +46(611)24500 E-post till Härnösands domkyrkoförsamling

Ny domprost utsedd i Härnösand

Kent Nordin blir ny domprost i Härnösand från 13 mars 2017. Det beslutade tillsättningsnämnden på måndagen den 23 januari.

Tillsättningsnämnden består av representanter från både Härnösands stift och Härnösands domkyrkoförsamling.

Kent Nordin är född 1965 och är för närvarande kyrkoherde i Södra Lapplands pastorat. Där leder han det organisationsutvecklingsarbete som en stor indelningsförändring innebär. Han är också kontraktsprost i pastoratet sen 2006.

– Det var en enig tillsättningsnämnd. Kent Nordin har visat prov på gott ledarskap. Han har de egenskaper som krävs för en domprost i Härnösand, säger Christina Meltin Westerlund, Kyrkorådets ordförande.

Domprosten leder verksamheten i Härnösands domkyrkoförsamling under 2017 och därefter i det nya Härnösands pastorat som bildas den 1 januari 2018. Pastoratet kommer att omfatta sju församlingar som finns i Härnösand och landsbygden runt staden, nuvarande Härnösands domkyrkoförsamling och Härnösands landsförsamlingar: Säbrå, Häggdånger, Hemsö, Stigsjö, Viksjö och Högsjö. Domprosten har också uppdrag på stiftsnivå som vice ordförande i domkapitlet och biskopens ersättare i stiftsstyrelsen.

Fakta om tillsättningen
Enligt kyrkoordningen ska en befattning som domprost tillsättas av en tillsättningsnämnd. I denna ingår tre ledamöter från stiftsstyrelsen och tre ledamöter från kyrkorådet i Härnösands domkyrkoförsamling. Biskop Eva Nordung Byström är ordförande.

Sammanlagt sökte 7 personer tjänsten som domprost i Härnösand

Frågor besvaras av:
Christina Meltin Westerlund, kyrkorådets ordförande, Härnösands domkyrkoförsamling

Telefon: 070-318 15 44

E-post: christina.meltin.westerlund@svenskakyrkan.se