Studiecirkel om religion och våld

Nyhet Publicerad

Vi samtalar om Karen Armstrongs bok "Med Gud på vår sida -Religion och våld genom historien"

Är religion orsaken till krig? Religionsvetaren Karen Armstrong benar upp sambandet mellan religion och krig och civilisationens framväxt i sin bok: "Med Gud på vår sida -Religion och våld genom historien". Författaren driver sin tes att det är politik som har använt religion för att motivera krig och våldshandlingar, inte tvärtom. Boken är en tegelsten på 650 sidor men värd all läsning.

Tisdagen den 17 januari, kl. 19.00 startar en studiecirkel om boken med inbjudna gästföreläsare på St:Persgården.
Cirka 12 träffar sker under våren.  Den andra träffen blir den 31 januari på samma plats. Boken kan köpas till rabatterat pris under första träffen.

Studiecirkeln är ett samarrangemang mellan Leksands församling, Sensus och Förbundet Kristen Humanism.

För mer information kontakta Anders Liljas, cirkelledare: 070-3491622