Foto: Magnus Aronson / IKON

Samtalskväll i Kyrkvillan

Nyhet Publicerad

Kom till Kyrkvillan den 19 januari och hör församlingens förtroendevalda berätta om sitt engagemang.

Till stöd för allt gott arbete som görs av församlingens anställda måste det finnas förtroendevalda som tar de beslut som krävs för att församlingen ska kunna existera som självständig enhet. I september 2017 är det dags att välja ledamöter till kyrkofullmäktige för de närmaste åren. Då behövs förstärkning av fler och kanske av just dig?

Du behövs

Du som tycker att församlingens verksamhet är viktig och betydelsefull behövs som aktiv supporter! Du är varmt välkommen till en samtalskväll i Kyrkvillan i Hovslätt, torsdagen den 19 januari kl. 19.00. Där får du träffa oss som nu är aktiva i kyrkofullmäktige och kyrkoråd för att få veta mer om vad det innebär att vara förtroendevald.

Utvald statistik

I Norrahammars församling är det ett myller av liv, och under 2016 har bland annat:

• 56 barn döpts;
  • 45 ungdomar påbörjat sin konfirmationstid;
  • 117 barn, ungdom och vuxna ställt upp som sångare, enskilt eller i kör;
  • 205 barn deltagit i regelbunden verksamhet i Norrahammar, Hovslätt och Sandseryd;
  • 3 800 besök gjorts vid mötesplatser för vuxna;
  • 10 000 besök gjorts vid olika slags gudstjänster.

Förtroendevalda

Norrahammars församling har kyrkofullmäktige med 15 ledamöter och 8 ersättare, samt kyrkoråd med 9 valda ledamöter och 4 ersättare.