Konstutställning "Klotter" av Helen Söderström

Nykvarnskyrkan och Kafé Änglagott 7 jan - 2 feb

Helen Söderström har tecknat och målat sen hon var liten. Förr målade hon på beställning men numera endast när hon själv vill och kan, i meditativt syfte. Oftast ZIA (zen inspired artwork) som innefattar både mandala och zentangle.
ZIA-konst kännetecknas av upprepande av mönster som oftast utgår från ett centrum på underlaget, antingen i cirklar som man fyller med mönster eller så flyter mönstret ut från centrum. Konstformen används runt om i hela världen och det finns inga begränsningar i fantasin.

Idag finns många färdiga målarböcker, men för Helen är det just att skapa det egna mönstret som är det viktiga i skapandet. Hon hittar mycket av sin inspiration i zentanglegruppen på facebook där medlemmarna delar med sig av bilder och råd om pennor osv. Nyligen har hon också börjat med akvareller, inspirerad av kurser på internet.

Välkommen till hennes utställning Klotter! Utställningen är öppen tis-fre kl 9-16 och lör kl 9:30-15. Vill du ha kontakt med Helen så når du henne på tel 070-774 08 16.

VERNISSAGE LÖRDAG 7/1 kl 9:30-15