Nacka församling

Nacka församling Besöksadress: G:a Värmdövägen 14 b, 13137 Nacka Postadress: Box 31, 13106 Nacka Telefon: +46(8)54606100 E-post till Nacka församling Webbplats

Ny kyrkoavgift från 2017

Från och med 1 januari 2017 höjs kyrkoavgiften för dig som är medlem i Svenska kyrkan och bor i Nacka församling.

Beslutet om ny kyrkoavgift togs i kyrkofullmäktige tidigare i höst. Avgiften höjs från 67 öre till 77 öre.

– Efter några intensiva år då verksamheten i alla våra kyrkor har vuxit på ett fantastiskt sätt samtidigt som vi har renoverat våra gamla och slitna lokaler, behöver vi nu säkra verksamheterna inför framtiden på bästa sätt. Nacka församling är en av Stockholms mest dynamiska församlingar och vi har en omfattande verksamhet på så många områden, säger Carl Dahlbäck, kyrkoherde.

– Vi har länge haft en av Sveriges lägsta kyrkoavgifter och efter avgiftshöjningen ligger vi på genomsnittet i landet. Det är nödvändigt om vi ska fortsätta vara en levande församling som är relevant i vår tid.

Det här används kyrkoavgiften till