Pojke och flicka vid bord i en skola, elever bakom
Foto: Josefin Casteryd/IKon

Årskurs 7-9

Drälla på skolorna. Tjej/killgrupper (kan erbjudas andra årskurser vid behov). Tecken i tiden. Konfirmation.

Åk 7 Via Dolorosa (pågående arbete)

Mobbning är något som förekommer i skolorna och här får vi prata om det och vad vi kan göra åt det. Alla ska få känna sig inkluderande, välkomna och känna att de har någon de kan prata och hänga med. Vi pratar utifrån bilder och frågeställningar. 
Lgr11: Ungdomars identiteter, livsstilar och välbefinnande och hur detta påverkas, till exempel av socioekonomisk bakgrund, kön och sexuell läggning.

Åk7-9 Drälla på skolorna

Vi kan närvara i korridorerna, och finnas tillgängliga för samtal.
Lgr11: Hur olika livsfrågor, till exempel meningen med livet, relationer, kärlek och sexualitet, skildras i populärkulturen.

Åk 7-9 Tjej/killgrupper (kan även erbjudas för andra årskurser vid behov)

I tonåren händer det mycket både fysiskt och psykiskt. I en tjej-eller killgrupp diskuterar vi om självkänsla, självförtroende, ideal, relationer, hur hanteras en konflikt och annat som är spännande. Allt detta i en accepterande miljö där du också ”bara kan vara”. Alla ska bli sedda och lyssnade till och kunna prata om saker som är ”tabu”.  
Lgr11: Hur olika livsfrågor, till exempel vad som är viktigt i livet och vad det innebär att vara en bra kamrat, skildras i populärkulturen. Vardagliga moraliska frågor som rör flickors och pojkars identiteter och roller, jämställdhet, sexualitet, sexuell läggning samt utanförskap och kränkning. Samt Vardagliga moraliska dilemman. Analys och argumentation utifrån etiska modeller, till exempel konsekvens-och pliktetik.

Åk 8 Konfirmation

Vi kommer gärna till er klass och informerar om konfirmation. 
Lgr11: Riter, till exempel namngivning och konfirmation, och deras funktion vid forman­det av identiteter och gemenskaper i religiösa och sekulära sammanhang.