Foto: Hans Gustafsson

”Tack för alla sånger”

Nyhet Publicerad

Ny skiva till minne av Elsa Engelbrechtson

Äntligen blev det tillfälle för oss att göra det där som vi velat så länge: att få spela in våra fantastiska barn- och ungdomar som sjunger i Stavnäs-Högeruds församling, detta tack vare fonderade medel från Högerudsbon Elsa Engelbrechtson som levde och arbetade på gården Östtomta bara ett stenkast från kyrkan.

Elsa Engelbrechtson var mycket konstnärlig, litterär och allmänbildad och ledde kurser i porslinsmåleri, hon tryckte mönster på textilier och målade tavlor. Nu är Elsa begravd på Högeruds kyrkogård och hennes omsorg om bygdens barn och ungdomar har nu lett till denna skiva!

Barnkören i Stavnäs-Högerud har i år bestått av ca 50 sjungande barn i låg- och mellanstadieåldern, de tränar varje vecka i Klässbols skola och är flitiga att ansluta när det är dags för att sjunga på gudtjänster och konserter.

Foto: Hans Gustafsson

Stavnäs Vocal är församlingens ungdomskör och det är Josefina Berglund Ekholm, sopran, Ottilia Berglund Ekholm, andrasopran, och Selma Eriksson Bärjed, alt, som är medlemmar i ensemblen.

Tusen tack till alla fantastiska medverkande för ert fina arbete och stora engagemang – ni sprider så mycket glädje! Robert Henriksson, piano och Nisse Liljedahl, bas – ni inspirerar och leder oss med ert härliga musicerande - tack! Lärare och personal vid Klässbols skola – tack för gott samarbete och all hjälp! Arvid Blix! För proffesionellt inspelningsarbete, uppmuntran och ditt glada leende – tack! Allt möjiggjordes då vi spelade in under en vacker septemberdag 2016 i Högeruds kyrka. Mycket nöje!

Anna Tunström
församlingsmusiker och körledare i Stavnäs-Högeruds församling

Köp ditt exemplar!
Skivan finns nu att köpa för den som vill lyssna. Alla intäkter går tillbaka till musikarbetet för barnen. Skivan kostar 100 kronor och kan köpas antingen på församlingsexpeditionen i Stavnäs eller på pastorsexpeditionen i Arvika.

Foto: Hans Gustafsson
Tack för alla sånger
Foto: Hans Gustafsson