Nacka församling

Nacka församling Besöksadress: G:a Värmdövägen 14 b, 13137 Nacka Postadress: Box 31, 13106 Nacka Telefon: +46(8)54606100 E-post till Nacka församling

Nacka Ungdomskör bjöd på Luciatåg i Albanien

Nacka Ungdomskör sprider julstämning hela vägen från Nacka kyrka till Tirana i Albanien. Efter en inbjudan från Svenska ambassaden i Tirana åkte fjorton ungdomar tillsammans med körledaren Gunilla Tornving till Tirana för att bjuda på ett stämningsfullt Luciatåg.

– Lucia är oerhört populärt och exotiskt i Albanien och ett bra sätt att främja svensk kultur. säger Karin Serenander på Svenska ambassaden.

– Vi sjöng på en utomhusscen i ett stort kulturevenemang med albanska ungdomar och framförde ett stort luciatåg för flera hundra gäster. Vi sjöng även från ambassadens stora balkong för ett antal förundrade människor nedanför och på balkongerna i husen omkring, berättar Gunilla Tornving.

– Det var spännande att få komma till ett land som varit slutet så länge. Vi har mött så många vänliga människor och blivit så fint omhändertagna, säger Gunilla Tornving.

Nu förbereder Nacka Ungdomskör Luciahögtiden i Nacka kyrka tillsammans med Diskantkören och Vox Amoris och julkonserten tillsammans med Stockholm Concert Orchestra.

Biljetter till Luciahögtid och julkonsert
Det finns ännu biljetter kvar till Luciahögtiden 13/12 kl 20.30 i Nacka kyrka.
Köp biljetter här.
Julkonserten 18/12 i Nacka kyrka har fri entré, men du behöver en gratis biljett.
Konserten kl 16.00 (Hämta biljetter här
Konserten kl 18.00 (Hämta biljetter här)