VÅRA TEATERFÖRESTÄLLNINGAR ÄR I ENLIGHET MED LÄROPLANEN
Ur läroplanen: Undervisningen ska behandla några berättelser ur Bibeln och deras innebörd samt kristna högtider och traditioner med koppling till kyrkoåret …
Flera av våra teatrar bygger direkt på Julens och Påskens starka berättelser samt andra kända skildringar ur Bibeln. Tidlösa och viktiga värderingar sätts in i nya och moderna sammanhang.
Teater som kulturform
Ur läroplanen: Skolans uppdrag att arbeta med estetik, kultur och skapande handlar både om att se till att alla elever får kännedom om samhällets kulturutbud …
…i skolan kan elever få möta olika former av estetiska uttryck. En skådespelare, musiker eller författare kan förmedla upplevelser och sinnesintryck som väcker känslor, tankar och ställer frågor.
I våra teatrar blandar vi olika uttrycksformer som rörelse, musik och bilder. Allt berör starkt barnens fantasi och känslor samt stimulerar deras kreativitet. Genom att våra teatrar vänder sig mot skolklasser får alla barn möjlighet att se teater trots olika bakgrund och olika kulturerfarenhet. Våra teatrar håller hög kvalitet och förhoppningsvis kan vi skapa ett framtida teaterintresse hos barnen.
Teater som berör livsfrågor
Ur läroplanen: Undervisningen ska behandla livsfrågor som gott och ont, rätt och orätt, kamratskap, vad kan ett bra liv vara, vad innebär att göra gott mm.
Varje föreställning avslutas med en frågestund. Här får barnen möjlighet att knyta ihop teaterns innehåll och även diskutera de stora livsfrågorna. I dialogen med barnen försöker vi alltid beröra det goda och svåra i livet som lär oss att leva som människa och medmänniska. Vi vill försöka verka som en motkraft till det alltmer tuffa liv som barnen möter.