Närbild på blommorna i ett körsbärsträd.
Foto: Johannes Frandsen /Ikon

Dop, konfirmation, vigsel och begravning

Hallsbergs församling finns med vid alla stora händelser i livet och ger plats för både glädje och sorg.

Kontakta oss för mer information och bokning

Telefon: 0582-156 90, måndag, tisdag, torsdag och fredag kl. 9–12, samt onsdag kl. 13-16
Mejl: hallsbergsforsamling@svenskakyrkan.se
Besöksadress: Kyrkogatan 3, 694 30 Hallsberg måndag, tisdag, torsdag och fredag kl. 9–12, samt onsdag kl. 13-16

Dop

Att få barn väcker lycka, tacksamhet och glädje. I dopet får vi dela glädjen över det nya liv som Gud har skapat och över det förtroende vi fått."Vi välkomnar dig in i Guds familj och tar emot dig med kärlek och förväntan." I dopet hälsas barnet välkommen in i en större familj än den allra närmaste.

Välkommen till konfirmation!

Livet är ett spännande äventyr där det finns mycket att utforska – och utforska är precis vad vi ska göra! Genom vänskap, samtal, läger, skratt och äventyr pratar vi om stora frågor som Var kommer vi ifrån? Vart är vi på väg? Vad tror jag på? Vem är Gud? Hallsbergs församling bjuder in dig till att vara med om ett roligt, lärorikt och spännande konfirmandår.

Vigsel

Kärleken till en annan människa kan kännas som att snudda vid något himmelskt. Att gifta sig är en av de viktigaste händelserna i livet. Ett bröllop kan se ut på många olika sätt. Stort eller litet, det avgör ni.

Begravning

Det är viktigt att ta farväl. Särskilt viktigt är det vid livets slutliga avsked. Att ta avsked av en anhörig genom en begravningsceremoni är troligen den äldsta kända mänskliga sedvänjan, den fyller grundläggande mänskliga behov av trygghet, tröst och kontinuitet.