Foto: Jermunn Solem

Kyrkor

I Indalens pastorat finns fem kyrkor och ett begravningskapell. Rum för stillhet, gudstjänst och livet stora stunder. Här kan du få veta mer om dem. Du är varmt välkommen!

Här finns info om våra kyrkor, hur de ser ut interiört och exteriört, hur många som ryms och vad det finns för praktiska saker. Här finns även info för den som vill veta mer om historik.

Holms kyrka

Holms kyrka i Anundgård överraskar. Den ligger som en liten miniatyrkatedral nära Holmsjöns strand. Nygotik och färgspel från altarfönstren lockar tanken vidare...

Indals kyrka

Trygg och gammal med sina vita murar, sin fantastiska orgel och sin ovanliga klock-klämtning ligger hon där, Indals kyrka. I sig rymmer hon tro och historia - och en dörr utan motstycke!

Lidens kyrka

Lidens kyrka är en fantastisk byggnad, full av detaljer och färg. Söker du den stora kyrkan med den nära gemenskapen så är du välkommen till Liden!

Lidens gamla kyrka

Lidens gamla kyrka är en populär dop- och vigselkyrka. Den medeltida kyrkan med sin fantastiska omgivning lockar besökare från när och fjärran.

Lidens begravningskapell

Den som tycker att Lidens kyrka är för stor kan gärna använda begravningskapellet i Liden för begravningen.

Sättna kyrka

Om du tittar upp i taket, är det alltid sommar i Sättna kyrka! Välkommen till en öppen och ljus kyrka med många möjligheter!

Att låna eller hyra våra lokaler

Behöver du någonstans att hålla till? Det kan vara ett möte för din förening, en informationsträff om något, ett fika efter ett dop eller en begravning... Behöver du en lokal för en utbildningsdag för ditt arbetslag och vill komma bort lite? Ibland vill man eller kan man inte hålla till hemma. Det kan vara skönt att ha gott om utrymme! I alla våra fyra församlingar finns samlingslokaler. De kan hyras av dig som privatperson eller av föreningar/företag.

Hälsa på hos oss!

Planerar du en resa? Kanske med din församling, förening eller själv - som turist eller pilgrim? Du är välkommen att hälsa på hos oss och besöka våra kyrkor och församlingar!

Våra kyrkogårdar

I alla av vår fyra församlingar finns kyrkogårdar. Kyrkogårdarna är en viloplats för våra döda och en plats för eftertanke och lugn för oss som lever kvar.

Våra kyrkklockor

Kyrkklockor har använts på många sätt genom kyrkans historia. Här kan du läsa mer om våra kyrkors klockor.

Kontakta oss

Vi är många som arbetar i Indalens pastorat. Här kan du hitta kontaktuppgifter till oss. Tveka inte att höra av dig!

Kalender - vad är på gång

Vill du veta mer om vad som händer i våra församlingar? Läs mer här!

Om oss!

Här hittar du information om församlingarna, vilka våra förtroendevalda är, våra verksamhetsberättelser, budget, årsredovisningar et c.