Medan ljusen brinner

Nyhet Publicerad Ändrad

Välkommen till Piteå kyrka måndag 5 december kl. 18.30 för en vardagspaus med livemusik.

Nyhet!
Kom och slå dig ned i det varma skenet av brinnande stearinljus, ta en paus i vardagen och låt musikens toner omsluta dig.

Måndag 5 december kl. 18.30-19.00
Piteå kyrka

Denna kväll spelar och sjunger Sanna Berglund, Erik Ökvist, Hanna Lundholm, Moa Jonsson Höök och Johan Mangs från Piteå musik- och dansskola under ledning av Thomas Andersson och Anette Jernelöf.

Medan ljusen brinner är ett nytt samarbete mellan Piteå församling och Piteå musik- och dansskola. Konceptet är inspirerat av Norsjö församling. I Piteå handlar det om att skapa en plats där människor får en vardagspaus, men också om att skapa en läroplattform för musicerande ungdomar. Kyrkorummet är ett av de få rummen där vi bara kan vara, i stillhet fri från krav och prestation. Medan ljusen brinner kommer att äga rum några måndagskvällar under hösten och våren. Det är en 30 minuters vardagspaus med livemusik. Kyrkorummet är nedsläckt och lyses upp av brinnande stearinljus. Medan ljusen brinner ska vara en plats för människor att sitta ned i stillhet och bara ta in värmen från ljusen och musiken.