Manifestation på World AIDS Day

Nyhet Publicerad

Varje år på Världsaidsdagen (World Aids Day) visar vi vårt stöd för alla människor i världen som lever med hiv/aids samt alla personer som avlidit av aidsrelaterade sjukdomar. Vi samlas för ett gemensamt fackeltåg från Norrköpings stadsbibliotek till S:t Olai kyrka, där det bjuds på musik, soppa och tal.

Trots att det snart är 2017 så är HIV fortfarande en skambelagd sjukdom och många hivpositiva upplever att de blir diskriminerade. Kom och visa ditt stöd och din kärlek!

Torsdagen den 1 dec samlas vi kl 17.45 utanför Norrköping stadsbiblioteket mot Söder tull för ett gemensamt fackeltåg som avgår kl 18:00. RFSL Norrköping finns på plats och bjuder på glögg och pepparkakor. Efter fackeltåget möts vi av en sprakande eldshow utanför S:t Olai kyrka och efter det bjuds det på musik, soppa och tal i kyrkan. Den traditionella red ribbon-insamlingen kommer i år att gå till hivpositiva asylsökande i Sverige. 

Årets artister är Daniel Mitsogiannis, Eleonor Léone, Palig Oroulian, À la Tonks, Trion Jenny Stenberg, Annika Hansson och Anna Sköldh samt kören S:t Olai Joy.
Årets talare är Desireé Ljungcrantz, hiv-forskare och skribent. 

 

Arrangörer: Hivorganisationen Noaks Ark Östergötland och Svenska kyrkan i Norrköping. 
Samarbetspartners: Norrköping Pride, RFSL Norrköping, ZOE Consulting, RFSL Rådgivningen Östergötland och Sensus Östergötland-Norra Småland.