Fuengirola, Svenska kyrkan i utlandet 2015.

Rapport från en resa

Nyhet Publicerad

till Svenska kyrkan i Fuengirola- Costa del Sol i Spanien. Rapporten är skriven av Anna-Karin Natander, pastoratets lokala SKUT-ombud.

Under några dagar i slutet av oktober fick jag den stora förmånen att åka  på en studieresa  med representanter för SKUT-råden i hela landet  till Fuengirola i Spanien.

Det är oerhört inspirerande att få se verksamheten i verkligheten.
Svenska Kyrkan ligger mycket centralt i Fuengirola – mitt inne i själva staden och nära stranden. Den ligger en trappa upp i ett vackert hus – en stor terrass med bord och stolar utanför cafédelen, biblioteket och barnhörnan och till vänster kyrksalen.

Under söndagens gudstjänst är varje plats upptagen!

En stor förtjusande innegård finns också – med springbrunnar och vackra blommor.

Verksamheten år omfattande och livlig. Man har gudstjänst 3 gånger i veckan, konserter, dop, vigslar, begravningar och konfirmation, dessutom sygrupp, trivelkvällar, kör, AA-grupp, spansklektioner, barnkör och småbarnsgrupp, söndagsskola,  ”häng” för gymnasieungdomar m.m. m. m.
Varanna vecka kommer ungdomar och brer smörgåsar som man delar ut till hemlösa i Malaga.

Vi hade tillfälle att samtala med församlingsbor, vilket var mycket givnde.
Detta ledde till att frivilliga i församlingen mobiliserade alla krafter – det blev en nytändning – alla hjälptes åt – och nu är verksamhetern större och bättre än någonsin.
Det bor c:a 50000 svenska på Solkusten. När man bor utomlands är det oerhört viktigt att ha en trygg mötesplats. Många av församlingsborna kommer flera gånger i veckan -Svenska Kyrkan erbjuder något för alla.

Ibland skulle man önska lite av samma engagemang här hemma i våra församlingar!

Text av Anna-Karin Natander, SKUT-ombud i Söderhamns pastorat och suppleant i SKUT-rådet, Uppsala stift