Foto: Kjell Gustavsson

Meditativ konsert med PianoBasso

Nyhet Publicerad

På en PianoBasso-konsert får man uppleva den klassiska musiken på ett lågmält och intimt sätt, med en klangbild som för tankarna till Jan Johanssons inspelningar. Fredag 18/11 kl 19, Uppenbarelsekyrkan, fri entré

Stillsam kör- och orkestermusik som har arrangerats om för piano och kontrabas. Stycken av bl a Mozart, Fauré, Purcell och Stenhammar. Thomas Gustavsson piano och Andreas Gustafson kontrabas.

 

På en PianoBasso-konsert får man uppleva den klassiska musiken på ett lågmält och intimt sätt, med en klangbild som för tankarna till Jan Johanssons inspelningar. Ett vanligt upplägg är att musiken i konserten binds ihop till en enhet, med ett inslag av vilsamma improvisationer mellan styckena. 

 

Thomas medverkar som pianist i många andra sammanhang: medlem i världsturnerande New Tide Orquesta, frilansande kyrkomusiker inom Svenska Kyrkan och som ackompanjatör åt olika vis- och jazzsångare. Andreas spelar kontrabas och elbas och anlitas ofta som musiker i vis-, jazz-, kör- och kyrkomusiksammanhang.

Lyssna på Lacrimosa av Mozart:

Meditativ konsert med PianoBasso

Fredag 18 november kl 19, Uppenbarelsekyrkan, fri entré