Kyrkogårdar

På Sösdala församlings kyrkogårdar
får man inte ha glassaker eller plastblommor
på gravarna.

GRAVPLATSER PÅ VÅRA KYRKOGÅRDAR.

HÄGLINGE KYRKOGÅRD
Vanliga gravplatser
Askgravlund

BRÖNNESTADS KYRKOGÅRD
Vanliga gravplatser

Minneslund
Askgravlund
Askgravplats

NORRA MELLBY KYRKOGÅRD
Vanliga gravplatser
Minneslund
Askgravplats
Askgravlund 

Askgravplats är en gravplats för askor/urnor. På askgravplatsen är det möjligt för makar/partner/anhöriga att vila tillsammans. Den upplåts med begränsad gravrätt. Begränsningen består i gravanordningens utseende och beskaffenhet samt gravplatsens utsmyckning och ordnande i övrigt. Begreppet askgravplats är dock inte helt entydig. Anhörig får närvara vid urnsättning. Smyckningsplats.

Minneslund är ett gemensamt gravområde för nedgrävning eller utströende av askor. Anhöriga deltar inte i gravsättningen. Minneslunden ska inte förses gravanordning. En minneslund har gemensam smyckningsplats. Anhörig får inte närvara vid urnsättning Smyckningsplats.

Askgravlund är ett gemensamt gravområde för gravsättning av askor med en gemensam plats för namn och smyckning. Anhöriga kan vara med vid gravsättningen. Gravplats i en askgravlund upplåts vanlige utan gravrätt. Begreppet är inte entydigt.
Anhörig får närvara vid urnsättning. Smyckningsplats.

Smyckningsplats är en särskild plats i en minneslund, kistlund eller askgravlund. På smyckningsplatsen kan efterlevande sätta exempelvis snittblommor eller ljus.