Stödkonsert till förmån för Rias verksamhet

Nyhet Publicerad Ändrad

Höst och vinter är den tuffaste årstiden för våra mest utsatta i samhället. Därför känns det självklart att vi anordnar en stödkonsert med insamling till Ria under hösten.

Svenska kyrkan i Norrköping är Rias största huvudman och en av sponsorerna till att Ria kan hålla sin verksamhet öppen även på söndagar. På Ria Center i får människor i utsatthet möjlighet att duscha, raka sig, tvätta och byta kläder (som blivit skänkta) och ringa myndighetssamtal med eller utan stöd av personal. Svenska kyrkan i Norrköping har diakoner och volontärer som besöker Ria Center regelbundet i syfte att vara en lyssnande och stödjande medmänniska. 

Stödkonsert med insamling till Ria har Svenska kyrkan arrangerat sedan år 2007, men ett par års uppehåll. I år går insamlingen just till möjliggörandet av det viktiga öppethållandet på söndagar. 

Årets stödkonsert går av stapeln lördagen 29 oktober kl 17.00 i S:t Olai kyrka. Det är fri entré med frivillig insamling till Rias verksamhet. Medverkar gör sånggruppen Mash Up, körerna S:t Olai Joy och S:t Olofs barnkör, Widar Andersson, Annika Hansson, Anna Sköldh, Jenny Stenberg och Per-Olof Engström.