Foto: GörelRM

Boka dop här

Genom att fylla i det här formuläret med uppgifter bokar ni dop enkelt och smidigt - välkomna med er förfrågan

Här kan du boka dop i kyrkor/kapell på norra Gotland, eller i hemmet/utomhus i följande socknar: Fårö, Bunge, Rute, Fleringe, Hangvar, Hall, Lärbro, Hellvi, Stenkyrka, Tingstäde, Martebo, Lummelunda, Väskinde, Bro, Fole, Hejnum, Lokrume, Bäl, Källunge, Vallstena, Norrlanda, Gothem, Othem och Boge. Vi bokar även dop i Elinghem och Gann ödekyrkor.  Med reservation för om kyrkan/kapellet/ödekyrkan är stängd för renovering.
För andra kyrkor på Gotland, kontakta den församlingen. 

Du får kostnadsfritt låna församlingshem för dopkaffe. Församlingshemmet behöver inte ligga i samma socken som dopet sker. Lokaler finns i på följande platser: Fårö, Slite församlingshem, Forsagården, Träffpunkten Fårösund, Väskinde, Lummelunda, Gothem, Othem, Fleringe, Betelkapellet i Slite.

Klädsel 
Det finns dopklänningar i flera olika modeller och storlekar att låna. De passar till barn som inte börjat gå själva ännu. Dopklänningen är för lång för att den signalerar att man ännu inte behöver ha växt i sin tro, man är buren. När man sedan konfirmeras bär man en vit kåpa som är lång, men som man klarar att gå i själv. 
Ett äldre barn kan ha kläder hen trivs och är bekväm i. 
Ungdomar och vuxna kan också ha egna kläder, eller låna en så kallad konfakåpa, en vit dräkt. 

För att kunna bok dop - fyll i samtliga uppgifter nedan:

Vem skall döpas? Här anger du uppgifter om dopkandidaten (barnet/ungdomen/den vuxne) som skall döpas. Om anmälan gäller flera barn så fyll i ett formulär för varje barn. I fältet övrigt längst ner kan du då ange att de "hör ihop".

Sammankomst efter dopet: Vid många dop kommer fler människor än vad familjen kan ta emot i hemmet. Då kan man låna lokal av oss för "dopkaffe". Ange nedan om du önskar låna kostnadsfri lokal.