Foto: Josefine Casteryd/Ikon

Väl mött på Ruds kyrkogård i allhelgona!

I år finns Svenska kyrkan närvarande på Ruds kyrkogård under allhelgonahelgen på ett annat sätt än tidigare. Du kan till exempel fika vid Ungdomsbussen, gå på andakt, tända ljus eller samtala med någon i kapellet. På lördagen kan barn och ungdomar pyssla något att lägga på graven.

Allhelgona är en betydelsefull högtid, undersökningar visar att ungefär hälften av svenskarna besöker kyrkogården den helgen. Alla har vi erfarenhet av att ha mist någon och att sakna någon. Tillsammans med människor i Sverige och världen får vi under allhelgonahelgen möjlighet att minnas dem och tänka på vårt eget liv och vår egen död.

Dessa tider finns kyrkan på plats på Ruds kyrkogård:
Fredag 4 november 17.00-20.00
Lördag 5 november 14.00-19.00

Här finns kyrkan:

- Kom och ta en fika hos Ungdomsbussen. Där finns kaffe, te och massor av bullar. Bussen står vid ingången som vätter mot Blomsterlandsparkeringen.

- Kyrkogårdens personal finns på plats i kapellexpeditionen för att hjälpa till att hitta gravar.

- Korsets kapell är öppet. Tänd ljus, lyssna till lugn musik, samtala med en präst eller diakon eller bara sitta ner en stund.

- Andakter i Korsets kapell fredag 18.00, lördag 14.00 och 17.00.

- Kom och pyssla något fint att lägga vid graven eller ta med hem. Lördag kl 15.00-17.00 för alla barn och ungdomar.