Foto: Mårten Gudmundhs

Fira gudstjänst/våra församlingar

I Knivsta pastorat firar vi gudstjänst varje söndag i de flesta av våra kyrkor. Välkommen att delta!

Våra församlingar

Interiör från Alsike kyrka

Välkommen till Alsike församling

I Alsike har gudstjänstlivet varit aktivt i många hundra år. De äldsta delarna av nuvarande kyrka är från 1200-talet - och då har en äldre kyrkobyggnad sannolikt stått där före den.

Välkommen till Husby-Långhundra församling

Husby Långhundra bjuder på en fascinerande historisk atmosfär som alltid är nära till hands. Vår kyrka är centralt belägen i byn och används som en mötesplats för både sorg och glädje, inklusive högtider som julotta och skolavslutningar. Varje år sätter Husaby marknad sin prägel på byn under en minnesvärd dag, där vi även firar mässa på latin - och du vet aldrig vilka spännande möten du kan ha under din vandring här...

Välkommen till Knivsta församling

I Knivsta församling finns S:ta Birgittakyrkan och den medeltida kyrkan S:t Stefans kyrka. Här finns något för alla åldrar. I församlingen vill vi att vår verksamhet ska vara en plattform för att lära känna Gud, oss själva och varandra. Välkommen till vår gemenskap!

Kyrkorum med högt i tak.

Välkommen till Lagga församling

Välkommen till Lagga och Lagga församling! Här möts vi - unga och gamla - till gudstjänst, bibelsamtal och samling av olika slag! Vår gamla vackra kyrka är rikt dekorerad - här finns till exempel en av de kanske allra äldsta avbildningarna av en nyckelharpa! Lagga kyrka ligger mitt emot Lagga skola.

Kyrkorum med högt i tak

Välkommen till Vassunda församling

I Vassunda församling finns ett levande gudstjänst- och församlingsliv. Så har det varit sedan åtminstone 1100-talet. Välkommen!

Välkommen till Östuna församling

Vi vill, med högmässan i centrum, leva med Jesus som förebild och vägledare. Källan med Levande vatten vill vi söka och låta den påverka våra liv.

Våra vänförsamlingar

Merthyr Thydfil - vår vänförsamling

Sedan 15 maj 2022 har Knivsta pastorat och Merthyr Tydfil Ministry Area i Wales en särskild vänskap.

Musume vår vänförsamling

Sedan slutet av 1970-talet har Knivsta pastorat en vänförsamling i Zimbabwe. Läs mer om detta samarbete och hur du kan bidra till att ge föräldralösa barn möjlighet att gå i skolan.

Kyrkans dag är söndagen eftersom Jesus Kristus uppstod från döden på en söndag. Men vi firar även gudstjänst under veckans andra dagar. Se i kalendariet nedan vad som händer just nu. Söker du vad som händer i en specifik församling, klicka då på förstoringsglaset och skriv in orten, exempelvis "Östuna".